Monday, March 23, 2015

Olin nii positiivselt üllatunud, kui nägin, et täna vaadati minu blogi üle 400 korra! Loodan, et lugejaid jätkub ka edaspidisteks postitusteks. :) 

Tänane päev hakkas meil päris varakult pihta, juba kell 6. Öösel väga hästi magada ei saanud, kuna nii külm oli. Õnneks täna seadistati meil temperatuuri, kütte kellaaegu ja toodi üks tekk. Nii, et nüüd peaks soojem hakkama küll! :) 



Hommikul läks Diana külaline kell 8 rongi peale ja kuna meie pidime 8:30 olema kontoris, siis käisime läbi ühest kohvikust rongijaama lähedal. Jõime kohvi ja sõin ilmselt maailma parimat sarvesaia oma elus.


Erasmuse kontorisse jõudsime vara, juba kell 8. Vestlusele saime me aga kell 9. Arvasime, et ehk selline kellaaeg pandigi sellepärast, et siis on meil nö "eksimisaega". Tee sinna oli lihtne ja see polnud väga kaugel ka, seega saime oma vaba aega sisustada seal erinevaid infovoldikuid uurides. Sealt saame siis õpilaspileti ja mina saan ka itaalia keele kurusel osaleda, mida tõesti väga väga vaja on! 



Järgmiseks sihtpaigaks oli meil siis Bologna Ülikooli meditsiiniosakond. Võtsime kaardi ette ja asusime seiklema. Vahepeal nägime palju uut ja huvitavat - igasuguseid poode, parke, palju tänavate ehitustöid jne. Selle poe akna juures, mis siin piltidel näha seisime tükk aega ja imetlesime ilusaid vorme meditsiinitöötajatele ja kokkadele :) 


Jah! Tänane ilm oli lihtsalt super jalutuskäiguks ja linna avastamiseks. Soe ja päikesepaisteline! :)


Peale pikka seiklemist leidsime ka lõpuks ülikooli üles. Läksime sinna ikka mõnusa ringiga, sest alguses saime aru, et ülikooli osakond ja haigla on täitsa nagu üks hoone. Seega sihtisimegi me haiglat, aga lõpuks leidsime ikka õige koha ka üles. Ülikooli maja oli päris pisike võrreldes Tartu Tervishoiu Kõrgkooliga. Seal käisid parasjagu ka eksamid. Huvitav oli see, et kõik uksed olid pärani lahti, kus eksamit sooritati või loengut peeti, seega kõik said pealt vaadata. Saime palju informatsiooni praktika kohta, kuhu osakonda läheme, praktikagraafiku, nimekaardi, vanemõe ja juhendaja nime. Kõik on siin hästi organiseeritud ja väga põhjalik.
 Kui meie võime teha nädalas 30 tundi, siis siin teevad nad tavaliselt umbes 40. Mina lähen geriaatria osakonda. Homme ongi esimene päev  (7h) ja juba nädala lõpupoole ootab mind ees öövahetus! 

Meile anti ka ülikooli dressipluus, ilus valge, ülikooli logoga. Jee! Mul on nüüd dressipluus ja soe :)


Trepist käimine on kasulik!! :) 


Peale ülikooli läksime haiglasse, et saada väike ülevaade garderoobist, osakonnast kuhu läheme ja kuidas oma aega seal üles märkima peame. Me saime mingid kaardid, millega me peame siis ära märgistama aja, mil tuleme ja millal lahkume. 
Siin pildil on üks pisike osa haiglast, tegelikult on see ikka väga-väga suur! 
Haigla asub meie korterist päris kaugel küll, aga tulime ikkagi jala tagasi. Saime veel Riminit avastada, kohvikus süüa ja bussipiletid hankida järgmisteks päevadeks. Bussipiletite hinnad on ikka Eesti omadega võrreldes meeletult kallid - nädal aega 19€, kuu aega 28€. 


Ja see on meie ilus kodutänav - viale Nicolini! 

Õhtusöögi kõrvale õpetas Diana mulle natukene itaalia keelt ja valmistusime homseks. Kell 5 on äratus, et kell 7 ilusti haiglas olla ja alustada praktikaga. Hirmuäratav, aga küll ma hakkama saan! :)


Buona notte a tutti! 

No comments:

Post a Comment